ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Πώς θα αποκαλούν τον Μπιλ Κλίντον αν η Χίλαρι εκλεγεί Πρόεδρος;

Στην περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και γίνει η επόμενη Πρόεδρος των ΗΠΑ -και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας-, ο Μπιλ Κλίντον θα βρεθεί σε μία θέση στην οποία κανείς άντρας δεν έχει βρεθεί στο παρελθόν: του συζύγου της Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι το εξής: Ποιος ακριβώς θα είναι ο τίτλος του; Το ερώτημα τέθηκε και στη Χίλαρι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας η οποία ανέσυρε ένα σημαντικό ζήτημα. «Τώρα, είναι λίγο πιο περίπλοκο για αυτόν γιατί ο κόσμος αποκαλεί τους πρώην Προέδρους “κ. Πρόεδρε”. Οπότε πρέπει πραγματικά να το δουλέψω αυτό», είπε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μην δίνοντας ουσιαστικά καμία απάντηση.

Τι μπορεί να καταλάβει κανείς όμως από τα λεγόμενά της; Ότι δεν θα μπορούν να τον αποκαλούν «κύριο Πρόεδρο», αν έχει δίπλα του την «κυρία Πρόεδρο».

Ωστόσο, το ερώτημα φαίνεται να απασχολεί τους Αμερικανούς οι οποίοι το ξαναέθεσαν στη Χίλαρι. «Έχω ήδη ενημερώσει τον σύζυγό μου ότι αν σταθώ αρκετά τυχερή ώστε να γίνω πρόεδρος και αυτός θα γίνει ο πρώτος κύριος», είπε -για όσους ενδιαφέρονται ο ακριβής τίτλος που χρησιμοποίησε ήταν «first gentleman».

Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντως με πολύ χιούμορ στην οικογένεια Κλίντον αν σκεφτεί κανείς ότι η Τσέλσι δήλωσε πρόσφατα ότι ο πατέρας της λόγω των ιρλανδικών του καταβολών θέλει να τον λένε «First Laddie». Όπως και να ‘χει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον η Κλίντον τελικά να κερδίσει τις εκλογές και ο Μπιλ να κάθεται χαλαρός στο Οβάλ γραφείο πίνοντας κρασί ή παίζοντας το αγαπημένο του σαξόφωνο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.