ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου

Για ακόμη μία χρονιά έλαβε χώρα η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας Ρόδου «Καμάρι».

Κάθε χρόνο την Μ.Πέμπτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου, Ρωμαίοι στρατιώτες μετά το «Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου» παρατάσσονται κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου και με βάρδιες παραμένουν εκεί μέχρι αργά τις ώρες που ακούγονται τα μοιρολόγια από τις γυναίκες.

Την Μ.Παρασκευή, Ρωμαίοι στρατιώτες συνοδεύουν τον Επιτάφιο με δαυλούς στην περιφορά μέχρι το Κοιμητήριο.

Της Πομπής προπορεύονται Ιουδαίοι και Ιουδαίες με δάδες και φαναράκια δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα ενώ οι μυροφόρες πρώτες απ’όλους ρίχνουν ροδοπέταλα στον δρόμο που θα περάσει ο Χριστός. Αυτό το έθιμο έχει ξεκινήσει από το 1994 περίπου και συνεχίζει με τους ίδιους ανθρώπους που βρίσκονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι».

Ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα στο Στρατόπεδο Οπλαρχηγού Ηλ.Μαυρομιχάλη όπου η στρατευμένη νεολαία είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει τον Επιτάφιο.

Η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου κάθε χρόνο συγκεντρώνει πιστούς και από το υπόλοιπο νησί της Ρόδου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ φέτος η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το Μ.Σάββατο μετά το «Χριστός Ανέστη» ο Σύλλογος μοίρασε κόκκινα αυγά και ευχές στους πιστούς που βρέθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Το Δ.Σ. εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία. Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

Βίντεο & Φωτογραφίες: Γιώργος Πάττας

 

 

Βρείτε μας στο :

www.kamari-pastida.gr

www.youtube.com/kamaripastida

www.facebook.com/KAMARIPASTIDA

[email protected]

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.