ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στη Ρόδο για επίδοξους τρομοκράτες [pics]

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας, πρωινές ώρες της 09-10-2016, στο λιμένα ”ΑΚΑΝΤΙΑΣ” ν. Ρόδου και επί του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12” Ν.Π. 11052, η οποία απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου εκ μέρους των συνδιοργανωτών καθώς και των παρευρισκόμενων παρατηρητών.
Στην ανωτέρω άσκηση συμμετείχαν το προσωπικό και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου,  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου,  κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού και της Πολιτικής Προστασίας  Ρόδου, καθώς και δύο (02) ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.
Κατά τη διάρκειά της το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας που του έχουν ανατεθεί, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής του, να εντοπίσει παραλείψεις και να αναπτύξει τη συνεργασία και την επικοινωνία με τους συμμετέχοντες φορείς.

Η άσκηση χρησίμευσε ώστε να αποδειχθεί το επίπεδο ετοιμότητας, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραλήψεις και ατέλειες σε επίπεδο οργάνωσης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.