ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Σιμουλτανέ του IM Σανδαλάκη Αγγέλου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Σιμουλτανέ του IM Σανδαλάκη Αγγέλου την Κυριακή 29 Μαϊου, στην Κρεμαστή. Με 40 σκακιέρες στον προαύλιο χώρο μπροστά από την βιβλιοθήκη, ο προπονητής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” αντιμετώπισε τελικά 50 αντιπάλους καθώς ο ενθουσιασμός των αθλητών ήταν μεγάλος και αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες παρτίδες, άλλοι υποψήφιοι που περίμεναν υπομκονετικά την σειρά τους πήραν τις θέσεις τους. Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονταν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι αθλητές, από Κρεμαστή, Παστίδα, Αφάντου και Ρόδο. Έδωσαν επίσης το παρόν και μεγαλύτεροι αθλητές από τον παλιό σκακιστικό όμιλο της Κρεμαστής, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία, μετά από καιρό απουσίας από το άθλημα, να προσφέρουν μία επιπλέον πρόκληση στον προπονητή. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 49 νίκες και μία ισοπαλία με τον πατήρ Ρουσάκη Αναστάσιο.

20160529_102648

Το σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε ως εξής: ο Σανδαλάκης Άγγελος έπαιζε μία κίνηση σε κάθε σκακιέρα και ο εκάστοτε αντίπαλός του είχε την ευκαιρία να σκεφθεί την απάντησή του έως ότου ο Διεθνής Μαιτρ περάσει από όλες τις άλλες σκακιέρες, οι οποίες ήταν στημένες σε σχήμα ορθογωνίου και να ξαναφθάσει πάλι στην αρχή. Την εκκίνηση του σιμουλτανέ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής Ποδιώτης Τσαμπίκος, ο οποίος προσέφερε στον Σανδαλάκη Άγγελο τιμητική πλακέτα για την συμβολή του στην ενίσχυση του σκακιού της Κρεμαστής και στην αναβίωση του παλιού σκακιστικού ομίλου Κρεμαστής, ο οποίος είχε αρκετά ισχυρή παρουσία στον σκακιστικό χώρο.

Ο Σκακιστικός Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” ευχαριστεί θερμά τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Παναγία η Ελεημονήτρια» για την χρήση των τραπεζιών και καθισμάτων για τους αγωνιζόμενους και τους παρευρισκόμενους γονείς των μικρών αθλητών. Επίσης ευχαριστεί τα «Πολυκαταστήματα Τσισιμοίρη» για την ευγενική χορηγία νερών, αναψυκτικών και ξηρών καρπών.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.