ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Κρητηνίας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου Κρητηνίας.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, ακολούθησε ο Αγιασμός.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η εκδήλωση των εγκαινίων με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, δείγμα της παράδοσης και λαογραφίας του τόπου μας. Μέσα από βιντεοπροβολές αναδείχθηκε η πολιτιστική πορεία της Κρητηνίας αλλά έγινε και μια ιστορική αναδρομή σε σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος. Συγκινητικές οι αναφορές στην πνευματική ζωή του τόπου μέσα από μαρτυρίες και αναφορές.

12809799_10206199395969983_8201404183006995812_n

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με Παραδοσιακούς χορούς  τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου “Ο ψηλορείτης” με  παρουσίαση κρητικών χορών αλλά και τον συγκινητικό χαιρετισμό του προέδρου τους κ. Γιάννη Νιωτάκη.  Μέσα από μια σύντομη αναφορά των δυο Συλλόγων έγινε η σύνδεση της Κρητηνίας και της μεγαλονήσου Κρήτης ιστορικά και πολιτιστικά.

20160228_111855 (1)

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα για όλο τον κόσμο, ενώ  μαθητές λυκείου του μουσικού σχολείου Ρόδου κρατούσαν μουσική συντροφιά στους παραβρισκόμενους.

Μια όμορφη εκδήλωση, σε δύσκολους καιρούς, που καταδεικνύει την σπουδαία προσπάθεια της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Κρητηνίας και του πολιτιστικού συλλόγου “Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ” να κρατήσουν ζωντανό το χωριό. Το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της επιμονής , της υπομονής και αντοχής όλων των εθελοντών που εργάστηκαν με τη συνεχή ηθική και υλική στήριξη των απανταχού Κρητηνέζων.

Εκεί βρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, ο οποίος κατάγεται από την Κρητηνία, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας που για ακόμα μια φορά βρέθηκε κοντά στους κατοίκους του χωριού, ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Μανωλάκης Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Εγγλέζος Παναγιώτης, καθώς και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Σορωνής κ. Μπέλλος Παναγιώτης και Έμπωνα κ. Αντωνάκη Μαίρη.

Το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο Κρητηνίας, ένα πραγματικό “διαμάντι”, κοσμεί πλέον το χωριό και η δουλειά των φορέων δε σταματά εδώ. Επόμενος στόχος να διαμορφωθεί κατάλληλα ο αύλειος χώρος με Παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών  και όποιες άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις ενός χώρου ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων.

Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά το κανάλι ΘΑΡΡΙ και η τηλεόραση ΙΡΙΔΑ τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.