ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

5 πράγματα που κάνουν τα μαλλιά σου πιο λιπαρά και δεν το ξέρεις!

Αισθάνεσαι οτι τα μαλλιά σου γίνονται πιο λιπαρά τον τελευταίο καιρό, απ’ ότι συνήθως; Κι ενώ δίνεις μάχη με τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου, έχεις σκεφτεί πως μεταξύ άλλων και εσύ μπορεί να βάζεις το χεράκι σου και να κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα;

Βρήκαμε λοιπόν 5 πράγματα- κακές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου πιο λιπαρά, χωρίς να πηγαίνει ο νους σου!

53a37b7f5bfe221dc61778f303516f9a 866c2

1. Βάζεις τα χέρια σου…

Άλλες φορές από αμηχανία, άλλες εντελώς μηχανικά περνάς τα δάχτυλά σου μέσα στα μαλλιά σου και αρχίζεις να τα «πειράζεις» για ώρα… Φυσικά, όσο απαγορευτικό είναι να αγγίζεις με τα χέρια σου το πρόσωπό σου, άλλο τόσο είναι και με τα μαλλιά σου. Τα δάχτυλά μεταφέρουν έλαια αλλά και ρύπους, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο λιπαρά.

2.Το παρακάνεις!

Το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα και μόνο στην ιδέα οτι μέσα στην ημέρα θα «λαδώσουν», δυστυχώς δε βοηθά καθόλου! Το καθημερινό λούσμο μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα απ’ ότι συνήθως.

b021e5013434b236a38fdb30da16124b 7ab0e

3.Κοίταξε τη βούρτσα σου!

Κατευθύνσου στο μπάνιο και βρες τη βούρτσα που χτενίζεσαι συνήθως. Αν α) δεν θυμάσαι από πότε έχεις να την καθαρίσεις και β) είναι γεμάτη τρίχες ή με υπολείμματα από προϊόντα styling, τότε ξέρεις ποιος είναι ένας από τους βασικούς ενόχους…

4.Λάθος προϊόντα!

Χρησιμοποίησε σαμπουάν ή conditioner που έχουν ελαφριά σύνθεση και είναι συμβατά με τον τύπο των μαλλιών σου. Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεις λιγότερο την τρίχα και μειώνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις λιπαρότητα.

c9dc6399b506110ab1d937dbafa25c17 7bdae

5. Αποτοξίνωση τώρα!

Αφενός μπορείς να περιορίσεις τη χρήση προϊόντων styling που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, αφετέρου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που αφαιρεί τα κατάλοιπα των προϊόντων, τα φυσικά έλαια και τους ρύπους, ενώ παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σε βάθος.

queen.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.