ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Πουλάει τρέλα» ο Μπαλτάς: Επειδή έχουμε δίκιο δεν πρέπει να πάμε σε δίκη για τα Γλυπτά!

«Δεν θεωρώ τουλάχιστον εγώ, ότι είναι η στιγμή σήμερα να πάμε στη δίκη επειδή υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να την χάσουμε», δηλώνει ο ίδιος

Στην αντίθεσή του να διεκδικήσει η Ελλάδα μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε, σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Πολιτισμού ερωτήθηκε για ποιο λόγο έχει εκφράσει τόσες αμφιβολίες πώς αν κινηθεί νομικά η χώρα θα χάσει το παιχνίδι.

Ο κ Μπαλτάς απάντησε: «Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχω πολλές αμφιβολίες, είναι το ανάποδο: Όσο ισχυρά και αν είναι τα επιχειρήματα που έχουμε -και είναι εξαιρετικά τα επιχειρήματα που έχουμε- σε μία δίκη πάντα υπάρχει έστω η μικρή πιθανότητα να την χάσουμε. Και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να χάσουμε τη δίκη όσο και αν οι πιθανότητες είναι προς το μέρος μας.
Βλέπετε ότι η διεθνής κοινή γνώμη συμπαρίσταται όλο και περισσότερο. Προχθές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είχε μια απόφαση που πράγματι συμβαίνει πολύ σπάνια, να αναφέρονται ρητά τα γλυπτά του Παρθενώνα για ανάγκη επιστροφής τους και άρα με αυτή την έννοια η κοινή γνώμη πιέζει όλο και περισσότερο παγκοσμίως και στη Βρετανία ειδικότερα.

Με αυτή την έννοια δεν θεωρούμε, δεν θεωρώ τουλάχιστον εγώ, ότι είναι η στιγμή σήμερα να πάμε στη δίκη επειδή υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να την χάσουμε».

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.