ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πότε γεννιούνται τα χαρισματικά παιδιά;

Με τον όρο χαρισματικό παιδί εννοούμε το παιδί που συνδυάζει πολύ υψηλές ικανότητες στον συναισθητικό αλλά και στο γνωστικό τομέα. Είναι ένα παιδί που θα λέγαμε πως έχει υψηλή την απόλυτη νοημοσύνη γιατί έχει υψηλές επιδόσεις.

Πότε και συγκεκριμένα ποιους μήνες γεννιούνται τα χαρισματικά παιδιά;

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Essex έρχεται να μας αποδείξει γιατί τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο φέρουν μερικά πολύ σημαντικά χαρίσματα. Συγκεκριμένα τα παιδιά που γεννιούνται τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη θεωρούνται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύεται στο  «International Journal of Sports Medicine» τα πιο χαρισματικά.

Θεωρούνται ότι έχουν πολύ καλές επιδόσεις σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα η φυσική κατάσταση και η δύναμη. Τα παιδιά που γεννιούνται αυτούς τους μήνες τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% πιο ψηλά και έχουν κατά 15% περισσότερη δύναμη.

Πώς εξηγούν αυτά τα δεδομένα οι επιστήμονες που έφεραν εις πέρας τη μελέτη; Οι γυναίκες που γεννούν τα παιδιά τους το φθινόπωρο έχουν μεγαλύτερα επίπεδα βιταμίνης D μιας και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Όπως και να έχει τα χαρίσματα των παιδιών είναι πολλά και διαφορετικά και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες ακόμα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και στην εξέλιξή τους. Ας μη ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί φέρει τα δικά του μοναδικά χαρίσματα που δεν είναι μονάχα συνάρτηση του μήνα γέννησης. Οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν το παιδί να τα ανακαλύψει και να τα καλλιεργήσει.

www.kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.