ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στους Βρετανούς η βασιλική οικογένεια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘θα γίνει η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Βρετανίας στις 9 Σεπτεμβρίου σπάζοντας το ρεκόρ των 23.226 ημερών, 16 ωρών και 23 λεπτών της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952 που ανέλαβε την εξουσία, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την εταιρεία Brand Finance, αν και η καθαρή συνεισφορά είναι πολύ μικρότερη απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Σύμφωνα λοιπόν, με την εταιρεία η καθαρή συνεισφορά της βασιλικής οικογένειας στην βρετανική οικονομία το τρέχον έτος ανέρχεται περίπου στα 1.155 δισ. στερλίνες.

Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι προσφέρει σημαντικά στην βρετανική οικονομία μέσω του τουρισμού και των πωλήσεων αναμνηστικών ειδών, μιας και η βασιλική οικογένεια αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών, στην πραγματικότητα, αν σκεφτεί κανείς τα ποσά που στερεί από την βρετανική οικονομία, τότε θα αναθεωρήσει, σχολιάζει το Business Insider.

Δείτε μερικά από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία Brand Finance για την συνεισφορά την βασιλικής οικογένειας στην βρετανική οικονομία.

monarchycosts

monarchy2

 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.