ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ποσό 1,2 εκατ. ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση του συνόλου των όψεων του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ να εξειδικεύσει τους όρους συνεργασίας με τον Δήμο Ρόδου, για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η παρέμβαση στο εμβληματικό κτίριο της πόλης

 Καταλυτική είναι για μια ακόμη φορά η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αποκατάσταση και τον εξωραϊσμό του Εθνικού Θεάτρου, ενός από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του νησιού της Ρόδου.

Με σκοπό την εξωτερική αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και προστασίας του, μέχρις ότου καταστεί δυνατή η παρέμβαση και στο εσωτερικό του, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον προϋπολογισμό της που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει δεσμεύσει ποσό 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αποκατάσταση του συνόλου των εξωτερικών όψεων του κτιρίου.

Η παρέμβαση, που περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση των φθαρμένων κουφωμάτων και την μόνωση του κτιρίου, θα καταστεί δυνατή μόλις ο Δήμος Ρόδου παραδώσει στην Περιφέρεια τη μελέτη και τις σχετικές αδειοδοτήσεις που την συνοδεύουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην δεύτερη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο, εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή, άμεσα και μόλις  παραδοθεί από τον Δήμο Ρόδου η αδειοδοτημένη μελέτη, να προχωρήσει στη εξειδίκευση των όρων  της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, προκειμένου να υλοποιηθεί η παρέμβαση στο εξωτερικό του κτιρίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε δηλώσεις του σήμερα, Τρίτη, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν συμμετέχει στις ατέρμονες συζητήσεις χρόνων για την τύχη του Εθνικού Θεάτρου, αντιθέτως, προχωρά σε πράξεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συνδράμοντας οικονομικά, ώστε το εμβληματικό κτίριο της πόλης της Ρόδου να επιστρέψει στην παλιά του αίγλη.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

 «Αυτό που κάνουμε από την πρώτη στιγμή είναι να δίνουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που κληρονομήσαμε. Και στο Εθνικό Θέατρο πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να δουλεύουμε.  Μετά από πολλά χρόνια που κρατάει αυτή η συζήτηση γι’ αυτό το μοναδικό,  ιστορικό κτίριο, εμείς παίρνουμε αποφάσεις για να πάμε τα πράγματα παρακάτω. Δεσμεύσαμε 1,2 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό μας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή, άμεσα και μόλις  έλθει από τον Δήμο Ρόδου η αδειοδοτημένη μελέτη, να προχωρήσει στη εξειδίκευση των όρων  της συνεργασίας μας με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί η παρέμβαση στο εξωτερικό του κτιρίου. Και σε αυτό το ζήτημα, είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε τη λύση. Για μας, πολιτική είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία και να προχωράμε τον τόπο μας μπροστά».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.