ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις δέχτηκε το Facebook από κυβερνητικές υπηρεσίες για δεδομένα χρηστών πέρυσι

Το Facebook αποκάλυψε τον αριθμό των αιτήσεων για δεδομένα που δέχτηκε από διάφορες υπηρεσίες επιβολής νόμου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου της περασμένης χρονιάς.

Το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 28147 αιτήσεις που επηρέασαν περίπου 38256 λογαριασμούς χρηστών.

Οι αιτήσεις σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που μας πέρασε παρουσιάζονται ανεβασμένοι: 25607 αιτήσεις που επηρέασαν 37954 λογαριασμούς.

Συνολικά, τη περασμένη χρονιά λοιπόν το Facebook δέχτηκε 53754 κυβερνητικές αιτήσεις, οι οποίες αφορούσαν σε 66101 λογαριασμούς χρηστών και ο αριθμός είναι παρόμοιος με τον αριθμό των αιτήσεων που ανακοίνωσαν οι Google, Microsoft και Yahoo πέρυσι.

Το Facebook επέκτεινε πάντως την έκθεση για κυβερνητικά αιτήματα, συμπεριλαμβάνοντας πληροφορίες που δεν έχουν σχέση μόνο με τις κυβερνητικές αιτήσεις που αφορούσαν σε δεδομένα λογαριασμών, αλλά και σχετικά με κυβερνητικές αιτήσεις για τον περιορισμό ή την αφαίρεση περιεχομένου από την ιστοσελίδα επειδή το επίμαχο περιεχόμενο καταπατούσε τους τοπικούς νόμους.

Το Facebook αξιολογεί κάθε τέτοια αίτηση ξεχωριστά, ώστε να διαπιστωθεί αν ακολουθεί το γράμμα του νόμου, και όταν τέτοιες αιτήσεις είναι γενικόλογες ή δεν ακολουθούν τα νομικά πρότυπα τις επιστρέφει πίσω.

Στην χώρα μας έγιναν 237 αιτήματα πέρυσι και ζητήθηκαν δεδομένα από 289 λογαριασμούς χρηστών.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.