ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς του Νοτίου Αιγαίου προσφεύγουν στο ΣτΕ – Ορκωμοσία της Μαρίας Χατζηγιάννη

Ενωμένοι, σύσσωμοι πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς του Νοτίου Αιγαίου προσφεύγουν στο ΣτΕ,  κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

 Στις 4 Μαρτίου 2016 η εκδίκαση της υπόθεσης από την Ολομέλεια

 Στις 4 Μαρτίου 2016 πρόκειται να εκδικαστεί  από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή την οποία καταθέτουν από κοινού η Περιφέρεια και οι πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς των πέντε νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στα οποία έχουν καταργηθεί από 1ης Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  μετά από ενημέρωση που είχε νωρίτερα από τα δύο δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την υπόθεση, των γνωστών δικηγόρων κ.κ. Λυκουρέζου και Λαζαράτου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος, η προσφυγή κατατέθηκε αρχικά στο 7μελούς σύνθεσης Β΄ Τμήμα του ΣτΕ και εκείνο με την σειρά του, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος, το παρέπεμψε απευθείας στην Ολομέλεια, όπου θα εκδικαστεί στις 4 Μαρτίου 2016. Εκτιμάται ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά από διάστημα 45 περίπου ημερών, γεγονός που συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα και χωρίς χρονοτριβή ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση των νησιών.

Με την προσφυγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των πολιτικών και παραγωγικών φορέων των πέντε νησιών, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου, συμπορεύεται τόσο η ΠΕΔ, στην χθεσινή συνεδρίαση της οποίας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης, όπου έγινε εκτενής συζήτηση του θέματος, όσο και η ΔΕΡΜΑΕ, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζημάρκος, η προσφυγή θα είναι κοινή από όλους με ενιαία νομική εκπροσώπηση, σε μια δίκη, με ένα δικόγραφο.

«Η απόφαση είναι να κινηθούμε συντονισμένα  όλοι μαζί, συνιστά  μια σημαντική συμφωνία  Σε αυτήν την υπόθεση θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς των πέντε νησιών από τα οποία ξεκίνησε το «ξήλωμα» του τελευταίου μέτρου νησιωτικότητας και το ανελέητο κυνηγητό των νησιών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόσθεσε:

«Ενωμένοι όλοι μαζί, στέλνουμε το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας  ότι αυτή είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα σημαντική για το Αιγαίο και δεν υπάρχει κανένας νησιώτης που θα κάνει πίσω»

 

 HATZIMARKOS_HATZIGIANNI

Ορκωμοσία της περιφερειακής συμβούλου Μαρίας Χατζηγιάννη

 Καταλαμβάνει την θέση του Λουκά Κωτσαδάμ

 Ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και παρόντων του Προ΄΄εδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμά Σωτρίλλη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Παρασκευή,  η ορκωμοσία της κας Μαρίας Χατζηγιάννη, ως μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΝΑΙ, η οποία κατέλαβε την κενωθείσα θέση του αείμνηστου Λουκά Κωτσαδάμ, ως αναπληρωματική του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου».

Μετά την ορκωμοσία ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την κα Χατζηγιάννη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε σε όλους μας η απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ, ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά και ολόκληρη την πορεία του με την συνέπεια για τα “πιστεύω” και τους αγώνες του».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.