Οι Βόρειοι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί να παρέχουν επιδοτήσεις στα νότια της ηπείρου, και οι Νότιοι έχουν κουραστεί  από τις αδιάκοπες εκκλήσεις  τους για βοήθεια προς τα Βόρεια κράτη.

Υπάρχει μία έξαρση  τοπικού εθνικισμού σε περιοχές όπως η Σκωτία, η Φλάνδρα, η Καταλονία, η  Βενετία .

Ο πληθυσμός τους όλων αυτών των περιοχών έχει την τάση να διαχωρίζεται από την πρωτεύουσα που δεν  εκφράζει  πλέον τα συμφέροντά τους, την γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, οι οποίες είναι σημαντικές για τη ζωή τους,  από την ιδεολογία της φράου Μέρκελ που έχει  την «οικονομία  ως πρώτη προτεραιότητα » .

Από την άλλη πλευρά,  ο κίνδυνος που παραμονεύει αφορά τους οι  χιλιάδες μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες αλλά και χώρες του τρίτου κόσμου.

Όλοι αυτοί  δεν επιθυμούν να αφομοιωθούν , όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα, κυρίως με τους χιλιάδες Ευρωπαίους  Χριστιανούς αποίκους  που κατέκλυζαν στην Αμερική. !!!!

Θύλακας των Ασιατών έχει  γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αφρικανοί και Άραβες μαζεύονται κατά χιλιάδες γύρω από το Παρίσι, οι Τούρκοι στο Βερολίνο.

«Τα παιδιά όλων αυτών ΟΜΩΣ , υπακούουν μόνο στα κελεύσματα μόνο για τζιχάντ εναντίον των Ευρωπαίων  Σταυροφόρων οι οποίοι εισέβαλαν στα μουσουλμανικά εδάφη.», δηλώνει ο Αμερικανός αρθρογράφος, προειδοποιώντας για εσωτερικό θρησκευτικό πόλεμο εντός της Ευρώπης.

Είναι δύσκολο να μην συμφωνήσει κανείς ότι το «κίνημα προς μια βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει σταματήσει και κινείται  προς την αντίθετη κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας ότι η ΕΕ ολοένα και καταρρέει της ιστορικής, εθνικής, ιδεολογικής και φυλετικής της ευθύνης.

Εάν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις, και το 2016,  σύμφωνα με Μπιουκάναν, «η ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης θα πεθάνει,   και μαζί της η ΕΕ».

Αυτό εγείρει το ερώτημα για την τύχη της πιο επιτυχημένης οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην ιστορία . Αυτό θα είναι άγνωστο και θα εμπεριέχει πολύ αίμα και πόλεμο.

Ενώ οι  πολυεθνικές, πολυπολιτισμικές, πολυγλωσσικές και πολυεθνοτικές Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να αποφύγουν  την μοίρα που φαίνεται πολύ πιθανή  για την Ευρώπη. Δυσοίωνο το νέο έτος για την Ευρώπη που αναμένει ένα νέο τριακονταετή πόλεμο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδας pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Ευρώπη είναι «διχασμένη» με την Γερμανία λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους, ανφέραμε ότι η σκληρή και άκαμπτη στάση της Γερμανίας προς την Ελλάδα κατά τημ διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων του χρέους,  έχει διχάσει την κοινή γνώμη των Ευρωπαίων , με τους πολίτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες να είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που το  Βερολίνο διεξήγαγε τις συνομιλίες.

Η ευρωπαϊκή ιστορία στην κυριολεξία υλοποίει  ένα ιστορικό κύκλο που πάντοτε «κλείνει» με άσχημο τρόπο. Ίσως γιατί οι Ευρωπαίοι όπως οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι που έχουν τα ηνία της γηραιάς ηπείρου κάνουν συνεχώς και διαχρονικά τα ίδια μοιραία λάθη.