ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Πολεμάμε για την Ελλάδα» είπαν οι Έλληνες της Ιταλίας στον επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μ. Κόκκινο

 

Την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν  με κάθε τρόπο οι ‘Ελληνες της Ιταλίας καθώς και προσωπικότητες, άνθρωποι του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου,  στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)  Μιχάλη Κόκκινο κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στη γειτονική χώρα.

 «Πολεμάμε για την Ελλάδα και γι αυτό που η προσπάθειά της πρεσβεύει για την Ευρώπη και τους λαούς της και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Η επίσκεψή σας μας δίνει δύναμη και το χρειαζόμαστε», δήλωσαν οι ομογενείς στις συναντήσεις που είχε η Ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρώμη, το Μιλάνο  και την Τεργέστη.

«Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο  και όχι με αριθμούς, όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει», τόνισε ο κ.  Κόκκινος μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του υπουργού Εξωτερικών  Νίκου Κοτζιά και επισημαίνοντας  ότι η πατρίδα είναι μία και δεν έχει χρώμα.

 Τη δυναμική συμπαράστασή τους δήλωσαν στην ελληνική αντιπροσωπεία και οι φιλέλληνες καθώς όπως είπαν ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και στηρίζεται στο πνεύμα, στη φιλοσοφία, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

«Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα», τόνισε ο ελληνιστής Louis Godart εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να συζητήσει  με τους ομογενείς τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για την νέα μορφή του ΣΑΕ που θα βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα και την ανεξαρτησία, αλλά και τη διεκδίκηση για τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, καθώς επίσης και για τις θέσεις των Ελλήνων της Διασποράς έναντι της ελληνικής Πολιτείας.

Μέσα από αυτές τις επαφές  καθορίσθηκαν οι τρόποι επικοινωνίας προς και από την Ελλάδα, το δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει ξεκινήσει η Γ.Γ.Α.Ε. σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Π., καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και συνδρομής των δραστηριοτήτων τους.

«Εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση, σχέση αμεσότητας και αμοιβαιότητας, και έτσι θα συνεχίσουμε», επισήμανε ο κ. Κόκκινος, εξηγώντας ότι αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού της Ελλάδας  Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί  τις επόμενες μέρες τη Βενετία και τη Νάπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 500 χρόνια παρουσίας του Ελληνισμού στην Καμπανία.

Πηγή: ΑΠΕ (Σ. Αραβοπούλου)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.