ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ το MEGA – Ποιος το αγοράζει…;

Πληροφορίες αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απόκτηση του ποσοστού του ΔΟΛ που ανέρχεται στο 20%.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει η πλειοψηφία του 50+1% που προκύπτει από τη συμμαχία ΔΟΛ – Πήγασου και ο έλεγχος του ζημιογόνου τηλεοπτικού σταθμού θα περάσει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Με μια νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν οι δύο άλλοι κύριοι μέτοχοι, ίσως ανοίξει ο δρόμος για τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου.

Στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης επικρατεί έντονος προβληματισμός, διότι το σχέδιο της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί με άλλους όρους, μετά την παραίτηση του Γ. Μπόμπολα από την προεδρία.

Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να μπουν χρήματα στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς πρέπει να καλυφθούν τα ελλείμματα. Η πλευρά Βαρδινογιάννη πιέζει για την καταβολή μετρητών, αναλογικά με τα ποσοστά των μετόχων, ξέροντας πως έτσι πιέζονται οι άλλοι μέτοχοι.

Άρα οι φήμες περί συγχώνευσης του Mega Channel με το Star Channel που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια” είναι πλέον βάσιμες. Φτάνει να δούμε πλέον πόσες απολύσεις δημοσιογράφων θα δούμε τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.