ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μετά από 130 χρόνια λύθηκε το μυστήριο: Δείτε ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!

Το μυστήριο έχει εδώ και καιρό σκεπάσει την σκοτεινή φιγούρα η οποία καταδίωκε στα σοκάκια του Whitechapel το 1888 και δολοφόνησε πέντε πόρνες.

Η ταυτότητα του εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα παζλ της εποχής μας, με τους υπόπτους να κυμαίνονται από τον ζωγράφο Γουόλτερ Σίκερτ, το συγγραφέα Λιούις Κάρολ, μέχρι και τη σύζυγο ενός επιφανούς χειρούργου.

Τώρα στα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται το όνομα του ποιητή Φράνσις Τόμσον, όπως υποστηρίζει έπειτα από δύο δεκαετίες έρευνας, ο συγγραφέας και καθηγητής Ρίτσαρντ Πάτερσον.

Ο Πάτερσον πιστεύει ότι ο Τόμσον είχε εμπειρία από χειρουργεία και στενούς δεσμούς με τουλάχιστον μία πόρνη στην περιοχή. Όλα ξεκίνησαν όταν η ρομαντική τους σχέση τελείωνε και ο ίδιος άρχισε να βγάζει τη μανία του σε άλλες εργαζόμενες στο χώρο του σεξ.

Ο 45χρονος άνδρας ο οποίος διδάσκει στο Byron Bay της Αυστραλίας, πείστηκε ότι ο Αντεροβγάλτης ήταν ο Τόμσον, όταν διάβασε ένα βιβλίο με τα ποιήματά του, όταν ήταν ο φοιτητής το 1997. Στη συνέχεια ο ίδιος, ανακάλυψε ότι ο Τόμσον είχε εκπαιδευτεί ως γιατρός.

Τώρα πιστεύει ότι έχει αρκετά στοιχεία για να ενοχοποιήσει τον Τόμσον, ο οποίος μετακόμισε από το Λάνκαστερ στο Λονδίνο το 1885, με την ελπίδα να γίνει ένας επιτυχημένος συγγραφέας.

Ο νεαρός ποιητής εκτιμάται ότι ήταν εθισμένος στο όπιο και ήταν άστεγος, μέχρι που μία πόρνη αποφάσισε να του παρέχει ένα μέρος για να μείνει. Η φιλία του εκτιμάται ότι μετατράπηκε σε αυτό που ο Τόμσον θεωρούσε ως ρομαντική σχέση.

Ο Πάτερσον πιστεύει ότι ο διανοητικά ασταθής ποιητής είχε μια απογοήτευση όταν τον άφησε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή που αυτός της είπε ότι θα ανακοίνωναν τη σχέση τους, αυτή του είπε ότι το κοινό δεν θα μπορούσε να καταλάβει τη σχέση τους».

«Έπειτα, λίγο αλλά και πριν τις δολοφονίες, έγραψε για την θανάτωση εκδιδόμενων γυναικών με μαχαίρια. Ο Τόμσον κρατούσε ένα ανατομικό μαχαίρι κάτω από το παλτό του και διδάχθηκε μια σπάνια χειρουργική μέθοδο η οποία αποτυπώθηκε στα περισσότερα ακρωτηριασμένα θύματα του Αντεροβγάλτη. Ασχολήθηκε με τη χειρουργική επέμβαση και είναι γνωστό ότι έχει κόψει σωρούς και σωρούς πτωμάτων όταν ήταν φοιτητής», δήλωσε ο Πάτερσον.

 Ο Πάτερσον θα δημοσιεύσει τα ευρήματά του στο υπό έκδοση βιβλίο του «Φράνσις Τόμσον: Ένας ύποπτος αντεροβγάλτης».

Το 1998 δημοσίευσε επίσης το «Παράδοξο», ένα μικρό βιβλίο το οποίο έλεγε ότι ο ποιητή θα μπορούσε να είναι ύποπτος.

Η έρευνα του συγγραφέα περιλάμβανε μια επίσκεψη στην πόλη του Τόμσον και ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου είδε μία συλλογή από χειρόγραφες επιστολές στην Βοστώνη.

Ο Τόμσον πέθανε το 1907 όταν ήταν 47 ετών, ενώ πρώτα είχε καταφέρει να εδραιώσει την φήμη του με το best seller, «το κυνηγόσκυλο του ουρανού».

Δεν υπάρχει κανένα αρχείο που να περιέχει κάποια ανάκριση που να έγινε στον Τόμσον κατά τη διάρκεια των δολοφονιών του Τζακ Αντεροβγάλτη.

Ο Πάτερσον πρόσθεσε: «Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω παίξει κάποιο ρόλο, βοηθώντας τους ανθρώπους να κατανοήσουν γιατί το Τόμσον θα μπορούσε να είναι ο Αντεροβγάλτης».

«Είμαι ενθουσιασμένος που οι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν την θεωρία σοβαρά βλέποντας τον Τόμσον και τα εγκλήματα κατά από μια διαφορετική ματιά».

fevgato.eu

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.