ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δεν είναι ανέκδοτο: Ποιοι θα πάρουν αύξηση ως 800 ευρώ στους μισθούς τους;

Μπορεί να μοιάζει με ανέκδοτο καθώς την τελευταία πενταετία η μια μείωση διαδέχεται την άλλη στους μισθούς του Δημοσίου, ωστόσο υπάρχει και μια κατηγορία υπαλλήλων που δεν μπαίνει ως φαίνεται στο ίδιο τσουβάλι. Αυτοί μετά και το τρίτο μνημόνιο όχι μόνο δεν θα δουν μείωση, αλλά αύξηση του μισθού και μάλιστα της τάξης των 800 ευρώ/μήνα!

Ουσιαστικά πρόκειται για διπλασιασμό του μισθού για 186 εφοριακούς οι οποίοι μπήκαν στο Δημόσιο το 2013 και έχουν αναλάβει τον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων.
Η πρόσληψη έγινε μέσω ΑΣΕΠ και ο μισθός, τα καθαρά που προβλεπόταν ήταν τα 750 ευρώ. Τώρα και με τροπολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, δίδεται μηνιαία μεικτή αύξηση της τάξης των 800 ευρώ/μήνα στους συγκεκριμένους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.
Η δικαιολογία για την αύξηση αυτή είναι οι ανάγκες για ελέγχους αλλά και το γεγονός ότι οι μισθολογικές προβλέψεις οδήγησαν 20 από τους ελεγκτές να παραιτηθούν και ακόμη 70 να μην αποδεχθούν καν τον διορισμό.

Απ’ το υπουργείο λένε πάντως ότι η αύξηση δεν ξεπερνάει τα 200 με 220 ευρώ, ενώ τονίζεται ότι δεν είναι δυνατό οι αμοιβές των ελεγκτών των μεγαλο-φοροφυγάδων να είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ. Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο newsit.gr με τις αμοιβές του Δημοσίου είναι αδύνατο να βρεθούν εξειδικευμένοι ελεγκτές.

newsit.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.