ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ποιες συνήθειες βλάπτουν τα μαλλιά σας

Έχετε αδύναμα μαλλιά και λεπτή τρίχα που σπάει εύκολα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείστε με το καθημερινό σας χτένισμα; Έχετε αναρωτηθεί τι κάνετε λάθος και ποιοι είναι οι χειρότεροι σαμποτέρ για την τρίχα;

Το πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό αφυδατώνει τους κλώνους (όπως ακριβώς και το δέρμα), με αποτέλεσμα να στεγνώνει και να κάνει εύθραυστα τα μαλλιά και να είναι επομένως πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Τα ζεστά εργαλεία styling

Τα καυτά εργαλεία styling, βλάπτουν τις πρωτεΐνες από τις οποίες δημιουργείται η τρίχα και προστατεύουν την επιδερμίδα. Μόλις η επιδερμίδα υποστεί βλάβη, η ισορροπία της υγρασίας διαταράσσεται και τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα.

Περιορίστε τη χρήση των θερμών εργαλείων styling. Χρησιμοποιήστε τα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Πάντοτε να εφαρμόζετε ένα σπρέι θερμικής προστασίας.

Τα σφιχτά χτενίσματα

Η σφιχτή αλογοουρά ή η πλεξούδα δημιουργεί υπερβολική ένταση στους θύλακες των τριχών, καταστρέφοντας τους και δημιουργώντας ουλές που τους καταστρέφουν μόνιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία, μια κατάσταση που αποδυναμώνει μόνιμα το θυλάκιο και το καθιστά αδύνατο για τα μαλλιά να μεγαλώσουν.

Η χρήση μακράς διαρκείας προϊόντων styling

Αν χρησιμοποιείτε λακ ή τζελ καθημερινά, να ξέρετε ότι τα προϊόντα αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.