ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ποδόσφαιρο: Καλύτερο και από το σeξ!

Το ποδόσφαιρο και το αυτοκίνητο είναι ίσως οι δύο μεγαλύτεροι… έρωτες ενός άνδρα και η Nissan, ως επίσημος χορηγός του Champions League, τα ταιριάζει ιδανικά. Η ιαπωνική μάρκα διοργανώνει μία σειρά από έρευνες και πειράματα για το δημοφιλέστερο των σπορ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο. Στην πρώτη από τις έρευνες συμμετείχαν πάνω από 5.000 κάτοικοι της Ευρώπης, από τις Μ. Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. Τις πέντε χώρες δηλαδή με τους πιο ισχυρούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι το πιο συναρπαστικό γεγονός που τους συμβαίνει σε σταθερή βάση (κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα) είναι η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Στη δεύτερη θέση με 53% βρίσκεται κάποιο προσωπικό πάθος/χόμπι και στην τρίτη με 52% το σεξ. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 65% για τους Γερμανούς, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν άλλες “ασχολίες” πλην του ποδοσφαίρου.

Από τους ερωτηθέντες το 73% κρίνει τον τελικό του Champions League ως το ετήσιο αθλητικό γεγονός που περιμένουν με περισσότερο ενδιαφέρον, ενώ από αυτούς, 1 στους 4 δεν σχεδιάζει κάτι άλλο τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής ομάδα και ο πιο συναρπαστικός ποδοσφαιριστής; Εδώ οι απαντήσεις δεν προκαλούν έκπληξη: Στην κορυφή είναι η Μπαρτσελόνα με 64% (ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης με 60% και η Μπάγερν Μονάχου με 41%) και ο Lionel Messi με 69% (μπροστά από τον Christiano Ronaldo με 53% και τον Neymar Jr. με 31%).

Επιστήμονες από το τμήμα Αθλητισμού, Εξάσκησης και Υγείας του βρετανικού πανεπιστημίου θα υποβάλουν σε δοκιμασίες φιλάθλους κατά τη διάρκεια των φετινών αγώνων του Champions League και στη συνέχεια θα αναλύσουν τα δεδομένα (από τους παλμούς της καρδιάς, τις αναπνοές, την ηλεκτροδερματική δραστηριότητα κ.α.) ώστε να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιδρά ένας φίλαθλος σε συναρπαστικές φάσεις.

Ο φετινός τελικός του UEFA Champions League είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαΐου στο Giuseppe Meazza του Μιλάνο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.