ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αυτό είναι το πλοίο που μετέφερε όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη: Πήγαιναν στους τζιχαντιστές;

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας – Ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό στα ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει κοντέινερ με όπλα, εντοπίστηκε ανοικτά της Ιεράπετρας, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις του Λιμενικού, ύστερα από σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια λιμενικοί εντόπισαν το παράνομο φορτίο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πλοίο στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά. Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.

Ανεπίσημες πληροφορίες, που επικαλείται το flashnews.gr, αναφέρουν ότι το φορτίο με τον παράνομο οπλισμό είχε ως τελικούς αποδέκτες τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το «Haddad 1» εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και αναμένεται να καταπλεύσει τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει τα εξής:

«Εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της ν. Κρήτης, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, με επταμελές (07) πλήρωμα, το οποίο μετέφερε οπλισμό χωρίς να φέρει τα νόμιμα παραστατικά».

»Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλεξανδρέττας (ISKENDERUN) Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης».

»Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής».

»Το Φ/Γ πλοίο κατευθύνεται στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, για περαιτέρω έλεγχο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ εξελίξεις για την υπόθεση θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου».

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.