ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
ÓõãêÝíôñùóç ôùí áãñïôþí óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò, ÐáñáóêåõÞ 12 Öåâñïõáñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι αγρότες στην πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή, παρά τον κλεφτοπόλεμο και τα χημικά, νωρίτερα – Τα τρακτέρ τους έφτασαν στην πλατεία και «αποθεώθηκαν» – Ο ήχος τους έφτασε στη Βουλή και έδιωξε… από την πίσω πόρτα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, κερνώντας φασολάδα τους πολίτες που τους συμπαραστέκονται

Πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας χθες Παρασκευή οι αγρότεςπου με τη δυναμική τους παρουσία έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως το ασφαλιστικό που θέλει να προωθήσει είναι άδικο και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. 

Κάποια από τα τρακτέρ τους έφτασαν τελικά μέχρι το Σύνταγμα, που ήταν το επίκεντρο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης και «αποθεώθηκαν» από τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους αγρότες, οι οποίοι βροντοφώναξαν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν. Οι επίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15.000 διαδηλωτές, γνώστες όμως αναφέρουν πως ήταν πολύ περισσότεροι. 

Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.30 από την Ομόνοια και με ελληνικές σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν έξω από τη Βουλή τα 20 τρακτέρ από τη Νίκαια της Λάρισας. Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν από νωρίς εκεί υποδέχθηκαν με καπνογόνα και χειροκροτήματα τα τρακτέρ, ενώ στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές. Ενδεικτικό είναι ότι για να διανύσουν 500 μέτρα μέσα στον κόσμο, τα τρακτέρ χρειάστηκαν πάνω από 40 λεπτά, ενώ στην συνέχεια έμειναν για ώρες στην «πρώτη γραμμή» της διαδήλωσης. 

Εικόνες από την τεράστια διαδήλωση

Η συγκέντρωση παρά τον τεράστιο όγκο της υπήρξε ειρηνική με εξαίρεση μια στιγμιαία ένταση λίγο πριν τις 21.00 όταν αγρότες από την Κόρινθο και την Κρήτη ήρθαν σε αντιπαράθεση με άλλους αγρότες στην πλατεία Συντάγματος και υπήρξαν διενέξεις με κάποια στελέχη του ΠΑΜΕ, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να ανέβουν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία.

Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή οι αγρότες παρέμειναν έξω από τη Βουλή, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έστησαν σκηνές και πέρασαν την νύχτα τους εκεί, εν όψει των νέων μεγάλων διαδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Μάλιστα, έφτιαξαν φασολάδα και μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν στους πολίτες που έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν, ενώ το βράδυ ο Γιώργος Μαργαρίτης τους διασκέδασε με τα τραγούδια του.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.