ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7 εκατ. ευρώ κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία!

Πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία, γνωστοποιώντας ότι έθεσε υπό κράτηση τρία πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, καθώς τύπωναν αντίγραφα του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ, το οποίο εκδόθηκε πέρυσι.

Οι τρεις Ιταλοί είχαν στήσει μια εξελιγμένη επιχείρηση εκτύπωσης πλαστών εικοσάευρων σε ένα διαμέρισμα έξω από τη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, στο οποίο η αστυνομία έκανε έφοδο χθες.

 «Αυτό είναι το πρώτο εργαστήριο παραχάραξης των νέων χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ που ανακαλύψαμε», δήλωσε ο Γκουλιέλμο Σανίκολα, αστυνομικός υποδιευθυντής της GdF.

«Τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, απλά αρκετά καλά για να ξεγελάσουν τον μέσο καταναλωτή. Και αυτά ήταν πολύ υψηλής ποιότητας», εξήγησε ο Σανίκολα μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον Σανίκολα, στην επιχείρηση που έκανε η GdF ανακαλύφθηκε επίσης μια μήτρα του ολογράμματος της Ευρώπης.

Αφού ανακαλύφθηκε η επιχείρηση παραχάραξης και κατασχέθηκε ένα ποσό ύψους περίπου 500.000 ευρώ σε πλαστά 20ευρα, η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες σε ιδιοκτησίες των τριών ανδρών που συνελήφθησαν και ανακάλυψε πλαστά χαρτονομίσματα των 20, των 50 και των 100 ονομαστικής αξίας 6,5 εκατ. ευρώ, συσκευασμένα και έτοιμα προς αποστολή.

Η περιοχή της Νάπολης—της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ιταλίας—και των προαστίων της θεωρείται εστία κυκλωμάτων παραχαρακτών από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές. Στην περιοχή έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια κατασχέσεις πλαστών χαρτονομισμάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις, τον Ιανουάριο, είχαν κατασχεθεί πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνολικής αξίας 50 εκατ. και πλέον.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.