ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πίτσα μπάρμπεκιου

Πίτσα μπάρμπεκιου

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
  • 2 κούπες στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 1 κούπα κέτσαπ
  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 κούπα κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κούπας σόγια σως
  • 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γούστερ σως

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το καγιέν. Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Για την πίτσα

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά. Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, και με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.