ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πίτσα με αντζούγιες και παρμεζάνα

Πίτσα με αντζούγιες και παρμεζάνα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 4 αυγά
  • 400 γραμμάρια γάλα
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για την γαρνιτούρα

  • 5 ωμές ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • βασιλικό
  • 100 γραμμάρια αντζούγιες
  • 100 παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπώντας συνεχώς, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα, και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ξύνουμε το τυρί σε στην χοντρή ξύστρα.
  3. Βγάζουμε από τον φούρνο την σχεδόν ψημένη ζύμη και την στρώνουμε με φέτες της ντομάτας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το τυρί όλη την επιφάνεια της πίτσας μας.
  4. Ξανά βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο κάνει κρούστα το τυρί για 10 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε τις αντζούγιες.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.