ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πίτσα με αβγά μάτια, παστουρμά & κασέρι

Πίτσα με αβγά μάτια, παστουρμά & κασέρι

Μια απόλυτα πρωτότυπη συνταγή!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄      
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄-12΄    
ΚΟΣΤΟΣ: € 7,90 η κάθε πίτσα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Υλικά
1 δόση βασική ζύμη 
2 φλ. βασική σάλτσα 
400 γρ. κασέρι, τριμμένο 
6 αβγά 
20 λεπτές φέτες παστουρμά 
αλάτι & πιπέρι
80 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C-230°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά και απλώνουμε πάνω τη σάλτσα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το κασέρι και από πάνω σπάμε τα αβγά (3 σε κάθε πίτσα). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε αμέσως τον παστουρμά, ώστε να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά του, σπάμε τους κρόκους των αβγών, πασπαλίζουμε με αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) και πιπέρι, ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε αμέσως. 

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το εύκολο και οικονομικό φαγητό του αγροτικού ιταλικού Νότου εξελίχθηκε σε απόλυτο σύμβολο της ιταλικής γαστρονομίας! Και από την ντομάτα, το λαδάκι, άντε και κανένα μυριστικό, φτάσαμε σε περίπλοκες συνθέσεις, με απίστευτους συνδυασμούς υλικών. Όμως η ουσία παραμένει.  Η πίτσα είναι ένα ρουστίκ πιάτο, με τη ζύμη και την ντομάτα να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Με αυτή την παραδοχή, είναι πολύ ασφαλές να διαλέξουμε ένα «εύκολο» κόκκινο ξηρό κρασί, χωρίς τανικές αιχμές, μεσαίου όγκου στο στόμα και με ανάλαφρη αίσθηση στη μύτη, όπως οι περισσότερες φρέσκες Νεμέες ΠΟΠ (για παράδειγμα, η Νεμέα 6 μηνών του Νικόλα Ρεπάνη, που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα σουπερμάρκετ), για να συνοδεύσουμε τις περισσότερες πίτσες. 

alatikaipiperi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.