ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πίτα με φύλλο σφολιάτας και λουκάνικα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα

Για τη γέμιση

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κουτί γάλα
  • 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
  • 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

 Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
  2. Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
  3. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.
  5. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
  7. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας

  1. Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.
  2. Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.
  3. Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.
  4. Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.