ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Τόπος Προέλευσης Μεσολόγγι

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Σερβίρει 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

υλικά

6 μέτριες πατάτες
4 φέτες μπέικον
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι λευκό ΤΟΠ
1 κουταλιά της σούπας από κάποια πολύ γλυκερή σάλτσα (π.χ. barbeque sauce)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο σπανάκι
2 σφιχτά αυγά ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε καλά και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 150C. Τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μπέικον ξεροψημένο, τα αυγά και το κρεμμύδι  (όλα ψιλοκομμένα).
  5. Βάζουμε σε ένα σέηκερ το ξίδι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, τη μουστάρδα, τη γλυκιά σάλτσα που έχουμε επιλέξει (π.χ. barbeque sauce), το σκόρδο λιωμένο και το αλατοπίπερο και ανακινούμε δυνατά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στη σαλάτα τη σος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Διάρκεια Μαγειρέματος:
60 – 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Σαλάτα
Τύπος γεύματος:
Ορεκτικό

Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες, Φοιτητική ζωή
Της εποχής:
Φθινόπωρο, Καλοκαίρι
Συστατικά:
Αλλαντικά, Λαχανικά

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.