ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αχαϊα: Πήγε να βάψει τα αυγά και… βγήκαν κοτοπουλάκια!

Οικογένεια που είχε προμηθευτεί… φρέσκα αυγά, έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτά κρύβονταν κοτοπουλάκια που εκκολάπτονταν

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πήγε να βάψει αυγά και έσκασαν μύτη πουλάκια. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Δεμενίκων παραμονή της Μεγάλης Πέμπτης, όταν από ημιορεινό χωριό της Αχαΐας, στάλθηκαν – με τo αζημίωτο – σε οικογένεια της περιοχής σαράντα αυγά, προκειμένου  την επομένη να βαφτούν για να τηρηθεί το έθιμο.

Η αγορά έγινε με τις καλύτερες συστάσεις και με τη διαβεβαίωση, πως  τα αυγά θα είναι φρέσκα, με τους αγοραστές να έχουν κάθε λόγο να πειστούν , καθώς ο πωλητής είναι ιδιοκτήτης μερικών δεκάδων πουλερικών σε χωριό της Αχαΐας.

Ωστόσο  το ξημέρωμα της μεγάλης Πέμπτης επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στην οικογένεια που τα είχε προμηθευτεί, καθώς η τοποθέτηση των αβγών κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα και το προληπτικό σκέπασμα τους με μια πετσέτα προκάλεσαν το απίστευτο:

Δύο από τα αυγά να ανοίξουν και να προβάλουν δυο πουλιά! Η εξέλιξη ήταν ακόμα πιο «σοκαριστική» καθώς  οι αγοραστές έσπασαν προληπτικά μερικά ακόμα αυγά για να δουν πόσο φρέσκα είναι και έκπληκτοι είδαν, πως και σε αυτά ήταν ήδη σχηματοποιημένα μικρά πουλιά.

Η Μεγάλη Πέμπτη – μετά από την αποκάλυψη πως τα χωριάτικα αυγά μόνο χωριάτικα και φρέσκα δεν ήταν – έγινε ακόμα πιο μεγάλη για τον προμηθευτή, καθώς ο πατέρας της οικογένειας  έψαχνε όλη μέρα για να τον βρει και να του τα επιστρέψει με ξεχωριστό τρόπο.

Το χειρότερο όμως  για την οικογένεια που τα είχε αγοράσει ήταν, πως ανήμερα την Μεγάλη Πέμπτη βγήκε προς αναζήτηση αυγών καθώς τα χωριάτικα που είχε προμηθευτεί ήταν κάτι παραπάνω από μπαγιάτικα…

Πηγή: patrastimes.gr

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.