ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ντομινίκ Στρος Καν: Πήρα την Ελλάδα στο λαιμό μου

Με αιχμές κατά των δανειστών της Ελλάδας και κυρίως κατά της διαδόχου του στο ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν tweet-αρε για την Ελλάδα και αναφώνησε… λάθος μου!

“Ελλάδα: Μαθαίνοντας κανείς από τα λάθη του” είναι ο τίτλος του tweet που έκανε ο Ντομινίκ Στρος Καν, επισυνάπτοντας άρθρο για όσα έγιναν επί των ημερών του για την Ελλάδα, την ώρα που το Eurogroup στις Βρυξέλλες έκοβε κάθε γέφυρα με την Αθήνα, έλεγε όχι στην παράταση του προγράμματος, όχι στη χρηματοδότητη και “πετούσε” έξω τον Έλληνα υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

 

Ο Στρος Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ όταν η Ελλάδα πήρε το πρώτο δάνειο που την έβαλε στη δίνη των Μνημονίων, παραδέχεται πως θα έπρεπε να έχει πιέσει περισσότερο τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης για να κάνουν περισσότερα και να παλέψει κατά των πιέσεων για σκληρή λιτότητα!

Παραδέχεται επίσης πως δεν υπολόγισε σωστά την προσαρμογή, ενώ ζητά ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, προτείνοντας παράταση των πληρωμών στους δανειστές.

Το άρθρο του Ντομινίκ Στρος Καν είναι επί της ουσίας γεμάτο… καρφιά για την Κριστίν Λαγκάρντ, με τον προκάτοχό της να τονίζει πως οι δανειστές της Ελλάδας αποτυγχάνουν να μάθουν από τα λάθη τους και “επαναλαμβάνουν τα λάθη τους”

 

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.