ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πεζογέφυρα στην Ελβετία μόνο για πολύ τολμηρούς

Για όσους θέλουν να τεστάρουν τον εαυτό τους, όσον αφορά το πόσο γενναίοι και τολμηροί είναι, υπάρχει μια πεζογέφυρα στην Ελβετία που τους δίνει αυτήν τη δυνατότητα. Είναι λεπτή, έχει μήκος σχεδόν μισό χιλιόμετρο και αιωρείται στα 84 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η γέφυρα ακούει στο όνομα Charles Kuonen Hangerbrucke και έχει πάρει το όνομά της από τον ψυχολόγο και συνιδιοκτήτη οινοποιείου Charles Kuonen, που είναι και ο βασικός χορηγός της κατασκευής της. Είναι, επίσης, γνωστή και ως Europe Bridge.

Η κατασκευή της έγινε στη βαθύτερη κοιλάδα της Ελβετίας, η οποία είναι ανάμεσα στα θέρετρα για σκι Zematt και Grachen. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εγκαινιάστηκε στις 29 Ιουλίου και ήρθε να αντικαταστήσει την προηγούμενη, που καταστράφηκε από πτώση βράχων το 2010. Το μήκος της παλιάς ήταν μόλις 250 μέτρα και βρισκόταν σε ύψος… μόλις 25 μέτρων από το έδαφος.

Η κατασκευή επιτρέπει στους πεζοπόρους να απολαύσουν από ψηλά την πλούσια αλπική φύση. Τους δίνει, όμως, και τη δυνατότητα να ανεβάσουν αδρεναλίνη. Όσοι δεν αρέσκονται σε αυτό το τελευταίο ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συμβουλές της εκπροσώπου Τύπου του ταξιδιωτικού οργανισμού της Zematt, Ίντιθ Τσβάιφελ: «Άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με υψοφοβία, πρέπει να κλείνουν τα μάτια, ή να έχουν κάποιον να βαδίζει ακριβώς πίσω τους».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.