ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου

Με ύψος μόλις 54,6 εκατοστά, ο Chandra Bahadur Dangi ήταν ο πιο κοντός άνθρωπος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Γη, και πέθανε σε ηλικία 75 ετών

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις το μέγεθός του, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στις σελίδες του οποίου και εμφανίζεται. Αυτός είναι ο πιο κοντός άνθρωπος που εμφανίστηκε στην Γη (τουλάχιστον από αυτούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα), με ύψος που έφθανε ακριβώς στα 54,6 εκατοστά.

Ο Νεπαλέζος Chandra Bahadur Dangi κατάφερε να ζήσει για 75 ολόκληρα χρόνια, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του. 

Το τελικό χτύπημα ήρθε από πνευμονία, η οποία σε συνδυασμό με την ηλικία του τον οδήγησε στον θάνατο σε νοσοκομείο στο Κατμαντού. Ο Chandra είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας πάρει τον τίτλο το 2012 από έναν άλλον Φιλιππινέζο, με ύψος που έφθανε στα 59,7 εκατοστά.

Οι άνθρωποι του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Νεπαλέζου, θεωρώντας τον έναν από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά πρόσωπα του βιβλίου.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.