ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε η γυναίκα – σύμβολο της 11ης Σεπτεμβρίου

Η Marcy Borders, η γυναίκα που συγκίνησε τους πάντες μέσα από τη φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έχασε, τη Δευτέρα, τη μάχη με τον καρκίνο. Τη χτύπησε στο στομάχι και δεν κατάφερε να τον κερδίσει. 

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών, αφήνοντας πίσω της δυο παιδιά. 
 

Φωτογραφία Facebook, Marcy Borders
Φωτογραφία Facebook, Marcy Borders

Της διαγνώστηκε καρκίνος τον Αύγουστο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι πίστευε πως για την αρρώστια της έφταιγε το τσιμέντο που εισέπνευσε την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. 

Η 42χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ εργαζόταν στη Bank of America και το γραφείο της ήταν στο World Trade Center. Είχε πιάσει δουλειά εκεί μόλις ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις. 
 

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η ζωή της είχε βγει εκτός ελέγχου. “Δεν μπορούσα να στεριώσω σε δουλειά για σχεδόν 10 χρόνια. Κάθε φορά που έβλεπα αεροπλάνο με έπιανε πανικός. Αν έβλεπα κάποιον σε ένα κτίριο, πίστευα πως θα με πυροβολούσε”, είχε πει. 

Η φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έγινε μια από τις πλέον εμβληματικές που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν ανάμεσα στις 25 πιο δυνατές φωτογραφίες του περιοδικού Time. 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.