ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πέταξε Apple I, αξίας 182.000 ευρώ, στα σκουπίδια

Ο υπολογιστής ήταν του άντρα της που πέθανε

Έναν σπάνιο υπολογιστή Apple I φέρεται να πέταξε σε κάδο μία γυναίκα, μεταξύ άλλων αντικειμένων που αποφάσισε να αποχωριστεί μετά την θάνατο του συζύγου της και τώρα την αναζητεί το κέντρο ανακύκλωσης του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Μόλις 200 υπολογιστές πρώτης γενιάς της Apple είχαν διατεθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού τους η αξία του πλέον αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Η εταιρεία ανακύκλωσης αναγνώρισε την αξία του παλαιού αντικειμένου και το πούλησε σε ιδιώτη συλλέκτη προς 200.000 δολάρια (περίπου 182.000 ευρώ), ενώ κάνει προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσει τη γυναίκα, αφού αυτή δικαιούται το μισό χρηματικό ποσό.
Σε βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ζητά από όποιον το παρακολουθήσει να το κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπιστεί η γυναίκα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών, πέταξε κουτιά που περιείχαν ηλεκτρονικά είδη, μεταξύ αυτών και ο Apple I, τον Απρίλιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας, ωστόσο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το προσωπικό θα την αναγνωρίσει εάν εντέλει εμφανιστεί.

Σχεδιασμένος από τον ίδιο τον Στίβεν Βόσνιακ, ο Apple I ήταν ο πρώτος υπολογιστής που θα ανέπτυσσε ο κολοσσός ηλεκτρονικών προϊόντων. Η πώλησή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1976, μετά από παρότρυνση του Στιβ Τζομπς, ενώ η τιμή του εκείνη την εποχή ανερχόταν στα 666,66 δολάρια (περίπου 600 ευρώ).

 newsbeast.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.