ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πέταξαν πτώματα από αεροπλάνο στο Μεξικό

Τρία πτώματα πέταξαν άγνωστοι από αεροπλάνο στο Μεξικό. Μάλιστα η σορός ενός άνδρα, τον οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άγνωστοι πέταξαν από ένα αεροπλάνο που πετούσε σε χαμηλό ύψος, βρέθηκε χθες στην οροφή ενός νοσοκομείου στη Σιναλόα.

Στην περιοχή δρουν διαβόητες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πτώμα βρέθηκε στην οροφή ενός κέντρου υγείας στην πόλη Ελντοράντο περί τις 07:30 τοπική ώρα, είπε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κέντρο υγείας, ανέφεραν ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από το κτίριο, από το οποίο επιβαίνοντας πέταξαν κάποιον έξω, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Αργότερα χθες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Σιναλόα, ο Χεσούς Μαρτίν Ρόμπλες, δήλωσε ότι η σορός που βρέθηκε στην οροφή του νοσοκομείου φέρει τραύματα που μοιάζουν να οφείλονται σε πτώση με μεγάλη δύναμη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της Πολιτείας, στην ίδια πόλη, περίπου 60 χλμ. νότια της Κουλιακάν, της πολιτειακής πρωτεύουσας, ανακαλύφθηκαν άλλα δύο πτώματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και αυτές οι σοροί πετάχτηκαν από το ίδιο αεροπλάνο.

«Πρόκειται για μια αγροτική περιοχή και πετάνε συχνά αεροσκάφη τα οποία κάνουν ψεκασμούς», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άγνωστοι, που οι αρχές πιστεύουν ότι είναι μέλη συμμορίας, μάζεψαν τις άλλες δύο σορούς.

Στην Πολιτεία Σιναλόα δρα το ομώνυμο καρτέλ του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος διοικούσε τη συμμορία ως τη σύλληψή του το 2016. Ο Γκουσμάν εκδόθηκε στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

Μετά τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών η Πολιτεία δοκιμάζεται καθώς έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες που προφανώς προσπαθούν να επεκτείνουν τα εδάφη τους.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.