ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια! [Video]

Όταν βλέπει κανείς τα έργα του James Doran-Webb, δεν μπορεί να μην προσέξει την απίστευτη λεπτομέρεια που τα διακρίνει!

Φτιαγμένα από ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα, τα ζώα του Doran-Webb είναι πιστά ομοιώματα των προτύπων βάσει των οποίων δημιουργήθηκαν.

Με πρώτη ύλη από τις παραλίες του νησιού Cebu στις Φιλιππίνες, ο Doran-Webb μας αποδεικνύει πως αν υπάρχει ταλέντο και φαντασία, η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί από το οτιδήποτε!

diaforetiko.gr : desktop 1438020529 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης ζει κι εργάζεται στο Cebu. Αντλεί τα θέματα του από το ζωικό βασίλειο, το οποίο και ζωντανεύει μέσα στο εργαστήριο του!

diaforetiko.gr : desktop 1438020531 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Αυτό που χρειάζεται για να δημιουργηθούν τα έργα του είναι μια ιδέα! Όταν αυτή βρεθεί, κατασκευάζεται από τον ίδιο και τους βοηθούς του ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα, πάνω στο οποίο στερεώνονται κομμάτια ξύλου που έχει ξεβράσει η θάλασσα, με βίδες και μπουλόνια.

diaforetiko.gr : desktop 1438020532 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Ένα δεύτερο επίπεδο από ξύλο, τοποθετείται πάνω στο έργο ώστε να δώσει όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. Αυτές είναι άλλωστε που κάνουν τα έργα του ευφάνταστου καλλιτέχνη, να ξεχωρίζουν.

Οι δημιουργίες αυτές τοποθετούνται ως επί το πλείστον σε εξωτερικούς χώρους, καθώς στόχος είναι να εναρμονιστούν πλήρως με το περιβάλλον που ανήκουν.

diaforetiko.gr : desktop 1438020534 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα είναι αδύνατο να μη θαυμάσετε αυτά τα αριστουργήματα!

diaforetiko.gr : desktop 1438020542 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

diaforetiko.gr : desktop 1438020543 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Ο Doran-Webb αγαπούσε πάντα το ξύλο αλλά ποτέ δεν είχε ασχοληθεί καλλιτεχνικά με αυτό. Μόλις το 2000 ξεκίνησε να χρησιμοποιεί όσα ξέβραζε η θάλασσα στον τόπο διαμονής του για να κατασκευάζει πρωτότυπα έπιπλα. Λίγο αργότερα, επεκτάθηκε και στη δημιουργία γλυπτών εμπνευσμένων από το ζωικό βασίλειο.

Το ταλέντο του έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου και πλέον όλοι γνωρίζουν για τα έργα του. Είναι πρωτότυπα, αξιόλογα και ιδιαίτερα πιστά στις λεπτομέρειες τους. Κοινώς, είναι απλά έργα τέχνης!

diaforetiko.gr : desktop 1438020538 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

diaforetiko.gr : desktop 1438020535 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

diaforetiko.gr : desktop 1438020537 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

Στην προσπάθεια του να έχει ένα περιβάλλον που θα τον εμπνέει στις δημιουργίες του, ο εκκεντρικός καλλιτέχνης προσάρμοσε διάφορα έργα του στο εργαστήριο του. Το έκανε μοναδικό!

diaforetiko.gr : desktop 1438020539 Περπατάει στην παραλία και μαζεύει κούτσουρα – Αυτό που φτιάχνει αμέσως μετά δεν περιγράφεται με λόγια!

diaforetiko.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.