ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Στο  πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου και κλιμακίου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  στο νησί της Κω το διήμερο 19 και 20/11/2016, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων σε συνεργασία με τη Δημοτική Οργάνωση Κω της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, οργάνωσε και πραγματοποίησε επισκέψεις σε τοπικές δομές πρωτογενούς παραγωγής, στις οποίες επιχειρούν και δραστηριοποιούνται γυναίκες.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από την υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου κ. Φόνη Χατζηελευθερίου και τις κ. Σοφία Χατζημιχαήλ-Ταρασλιά και κ. Βάσια Μπαρδοπούλου, τον Τομεάρχη Οργανωτικού Δωδεκανήσου κ. Γ. Σωτηρόπουλο, το μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, την υπεύθυνη του Τομέα Εργασίας & Ανταγωνιστικότητας Βορείου Συγκροτήματος κ. Μαριέτα Βαβλά-Μουζουράκη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΝΟ.Δ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος κ. Νίλουφερ Τλέ, την υπεύθυνη ΔΗΜ.ΤΟ Κω για γυναικεία θέματα κ. Διονυσία Τελή καθώς και τα μέλη ΔΗΜ.ΤΟ Κω κ. Ειρήνη Παπαδημητρίου και κ. Ειρήνη Χατζηχριστοφή πραγματοποίησαν τις παρακάτω επισκέψεις:

  •   Κτήμα και εγκαταστάσεις οινοποιείου κ. Μαίρης   Τριανταφυλοπούλου.
  •   Ελαιουργείο και εγκαταστάσεις τυποποίησης κ. Λίζας Χατζηπέτρου.
  •   Εγκαταστάσεις Τυροκομείου κ. Ξανθίππης Γιάννου.
  •   Μελισσοκομική μονάδα παραγωγής και τυποποίησης κ. Διονυσίας Ανθούλη.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων καθώς και τις δυσκολίες της γυναικείας επιχειρηματικότητας υπό την παρούσα αντίξοη οικονομική συγκυρία και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.

Κοινή διαπίστωση, η εξαιρετική ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας και της ευαισθησίας με την οποία οι γυναίκες  επιχειρηματίες προσεγγίζουν την παραγωγική διαδικασία.

Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αναδεικνύει ως πρωτεύουσα λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα δε όταν αυτή συνδέεται με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των αγαθών και υπηρεσιών κάθε περιοχής.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.