ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου: Να έχει πρωτεύοντα ρόλο η Αυτοδιοίκηση στη χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα στηρίζει τον Δήμο Καλυμνίων στον αγώνα του να αποφασίζει και να έχει κυρίαρχο λόγο και ρόλο στα θέματα μείζονος σημασίας του νησιού, όπως είναι η δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Καλύμνου, ζήτημα για το οποίο υπάρχει έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι η Κάλυμνος θεωρείται κορεσμένη περιοχή, όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Το θέμα ετέθη εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα 15/05/2017, παρόντος του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις αποφάσεις που έχει λάβει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου. Για το ίδιο θέμα, επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός, με το αίτημα να υπάρξει απόφαση του οργάνου, αντίθετη με την δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών, επεκτάσεων ή μετακινήσεων, καθώς και σε συνεργασία του ΥΠΕΝ με την Αυτοδιοίκηση, να γίνει επανεξέταση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση τριών σημείων του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Βουλευτή κ. Ηλία Καματερού και συγκεκριμένα:

Στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει τον κύριο και πρωταρχικό λόγο όποτε χωροθετούνται και αδειοδοτούνται τέτοιου είδους  εγκαταστάσεις.

Ζητά την αναθεώρηση του υφιστάμενου Χωροταξικού Σχεδίου το οποίο έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα.

Ζητά, η Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού,  να έχει τον κυρίαρχο ρόλο σε οτιδήποτε αφορά την πορεία της ΠΟΑΥ Καλύμνου.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.