ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πατατοσαλάτα με χταποδάκι

Πατατοσαλάτα με χταποδάκι

Τόπος Προέλευσης Ζάκυνθος

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

 Σερβίρει 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

υλικά

1 κιλό χταποδάκι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
20 πατάτες μικρές
1 πιπεριά πράσινη
8 Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 φύλλο δάφνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι

Για τη σος:
6 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
3 κουταλιές της σούπας Μηλόξιδο ΤΟΠ
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
πιπέρι

εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά.
  2. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σος.
  5. Βάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο.
  6. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών ψιλοκομμένα, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη σος. Τέλος πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι.

κατηγορίες συνταγής

Διάρκεια Μαγειρέματος:
60 – 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Σαλάτα
Τύπος γεύματος:
Ορεκτικό

Πώς να το μαγειρέψω:
Στην κατσαρόλα
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες, Φοιτητική ζωή
Της εποχής:
Καλοκαίρι, Σαρακοστή
Συστατικά:
Μπαχαρικά, Λαχανικά,Θαλασσινά

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.