ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πατάτες με πιπεριές τηγανιά

Πατάτες με πιπεριές τηγανιά

προετοιμασία: 25ʹ μαγείρεμα: 25ʹ- 30ʹ
 Υλικά για 4 άτομα

  • 3 πατάτες μέτριες, σε κύβους
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα
  • 2 πιπεριές (1 πράσινη για γεμιστά
  • + 1 Φλωρίνης), σε κυβάκια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει, χωρίς να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 8-10 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
  3. Σε 2-3 λεπτά, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ, 1 ποτήρι βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν τραγανά.
  4. Οταν είναι περίπου έτοιμα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 5 λεπτά.

Tips

  • Λίγοι χοντροσπασμένοι σπόροι γλυκάνισου και κόλιαντρου θα προσθέσουν ωραία αρώματα στο φαγητό.
  • Μια καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο θα δώσει μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. 

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.