ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Παρομοίασε τον Ερντογάν με Γκόλουμ και κινδυνεύει με φυλάκιση!

Μια απίθανη υπόθεση εκδικάζεται σε τουρκικό δικαστήριο! Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “DHA”, ο Μπιλγκίν Κιφτσί όχι μόνο έχασε τη δουλειά του, αλλά κινδυνεύει να μπει φυλακή γιατί σε ανάρτησή του στο facebook παρομοίασε τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν με Γκόλουμ.  

Η προσβολή του αρχηγού του κράτους είναι έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση στην Τουρκία και ο γιατρός, που εργαζόταν στον οργανισμό δημόσιας υγείας της χωρας, πλέον δικάζεται για αυτό το meme που εντοπίστηκε στη σελίδα του στο Facebook. Οταν όμως εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ο Κιφτσί επέμεινε ότι δεν προσέβαλε κανέναν. Το Γκόλουμ δεν είναι κακό λέει. Αντιθέτως, μπορεί να είναι και ήρωας. Οταν ο συνήγορός του προκάλεσε τον δικαστή να παραδεχθεί αν ήταν ενημερωμένος για το πόσο πολύπλοκος είναι αυτός ο χαρακτήρας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», εκείνος παραδέχθηκε ότι είχε δει μόνο αποσπάσματα των ταινιών.  
Ετσι, ο δικαστής κάλεσε ένα πάνελ ειδικών που θα αποφασίσουν αν η υπερασπιστική γραμμή του Κιφτσί είναι σωστή. Αποτελείται από δύο ακαδημαϊκούς, δύο ψυχολόγους ή επιστήμονες συμπεριφοράς και έναν ειδικό στον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές παραγωγές. Αυτοί, έχουν 2,5 μήνες προκειμένου να εξετάσουν τις αποδείξεις, πριν το δικαστήριο τους καλέσει το Φεβρουάριο.
“Η δίκη έχει μετατραπεί σε μία υπόθεση διάσωσης της υπερηφάνειας του Γκόλουμ”, σχολίασε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χικράν Ντάνισμαν. Βέβαια, η ετυμηγορία του πάνελ δεν θα επηρεάσει τη ζωή του χαρακτήρα που ανήκει στη φαντασία του Τόλκιν, αλλά το μέλλον του Κιφτσί, ο οποίος κινδυνεύει με έως και δύο χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστεί.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.