ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Παραίτηση-έκπληξη του Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του UKIP ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κινήματος, Νάιτζελ Φάρατζ.

Μάλιστα είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και να επανέλθει στην ηγεσία. Ο Φάρατζ ήταν ο πρωταγωνιστής του Brexit.

 «Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είπα ότι θέλω πίσω την χώρα μου.. τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου», δήλωσε ο Φάρατζ σε συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2015 όταν τότε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Φάρατζ.

Στη δήλωσή του ο Φάρατζ ανέφερε: Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη για το leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα από την εργασία γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Το Ukip βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το Ukip δεν έχουν έρθει ακόμα».

Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι ποτέ δεν αποσκοπούσε στο να γίνει πολιτικός καριέρας και ότι, μετά την εκπλήρωση του βασικού στόχου ο οποίος τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά, δηλαδή του Brexit από την Ε.Ε., είναι λογικό να αποχωρήσει. Αρνήθηκε επίσης να δώσει «χρίσμα» σε οποιονδήποτε επίδοξο διάδοχό του στην ηγεσία του UKIP.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.