ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Παράδοση προτάσεων για την άρση της απομόνωσης της Καλύμνου

Παράδοση προτάσεων για την άρση της απομόνωσης της Καλύμνου, στην Επιτροπή Συντονισμού αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τα νησιά

 

Προτάσεις για την άρση της απομόνωσης της Καλύμνου, στο πλαίσιο της σύστασης επιτροπής, για το συντονισμό ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, στην οποία θα ηγείται ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου  Νεκτάριος Σαντορινιός, θα παραδώσει στον ίδιο,  η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», σε προγραμματισμένη συνάντηση εντός της εβδομάδος. Οι προτάσεις θα συνταχθούν, σε συνεργασία με την Ένωση Καλυμνίων Αττικής.  

Εν τω μεταξύ, διαδοχικές επαφές με το Γενικό Διευθυντή Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλη Κόκκινο, με το Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς Γιάννη Φραγκούλη, είχε στην Αθήνα, η Πρόεδρος π.δ.σ. Μαρία Βάλλα.

Σε συζήτηση με τον κ. Μιχάλη Κόκκινο, ζητήθηκε η συμβολή του, για ενεργοποίηση των Καλυμνίων της διασποράς, προκειμένου οι ανά τον κόσμο Καλύμνιοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί, να προσφέρουν έμπρακτη βοήθεια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους που βιώνει έντονα τα σημάδια της κρίσης, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα συμπατριωτών του εξωτερικού, που ήδη προσφέρουν πολλά στο νησί.

Με το δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιάννη Διαμαντή, αφού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  ανακήρυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 «European Region of Gastronomy» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρακολούθησε  σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες της υπεύθυνης εταιρείας για τη μηχανική επισκευή του πλοίου KALYMNOS STAR στο Πέραμα Αττικής ενώ στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου γίνεται η επισκευή στο «κουφάρι» του πλοίου, προκειμένου, να γίνει η συναρμολόγηση και να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για χρήση, προς διευκόλυνση των επιβατών της Καλύμνου.

Τέλος, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλη, συζήτησαν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση αλληλοενημέρωσης, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη, που πραγματοποιήθηκε στη Δωδεκανησιακή Εστία στον Πειραιά.

 

 

     Ο Γεν. Γραμματέας                                                    Η Πρόεδρος

 

Αναστάσιος Κουντούρης                                               Μαρία Βάλλα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.