ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πάνω από 30 φωτορεπόρτερ – ανάμεσά τους και Έλληνες – συνέλαβε η αστυνομία της ΠΓΔΜ

Ακολουθούσαν τους πρόσφυγες που περνούσαν τα σύνορα από εκεί όπου δεν υπάρχει φράχτης – Διάβημα από τον Έλληνα πρεσβευτή στα Σκόπια για να αφεθούν ελεύθεροι και να μην πληρώσουν το πρόστιμο για παράνομη διέλευση των συνόρων

Περίπου τριάντα φωτορεπόρτερ συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες που ακολουθούσαν την πορεία των προσφύγων

Σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Γιάννη Κολεσίδη ο οποίος είναι ένας από τους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ συνέλαβαν περισσότερους από τριάντα φωτορεπόρτερ εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες.

Όπως μεταδίδει οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. 

Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν. «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού», είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικού τμήμα της Γευγελής.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr έχει γίνει διάβημα από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στα Σκόπια στον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ προκειμένου οι Έλληνες φωτορεπόρτερ να αφεθούν ελεύθεροι  και να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.