ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Επίτιμος Διδάκτορας ο Αναστάσιος Γιαννίτσης

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να Αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος τον κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Καθηγητή Οικονομικής Ανάπτυξης και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 18:30

στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η τελετή θα γίνει παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Κοσμητόρισσας της Σχολής, του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και μελών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης υπηρέτησε, από το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής του καριέρας το 1975 έως την αφυπηρέτησή του το 2011 την Οικονομική Επιστήμη και αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης κατείχε σημαντικές δημόσιες θέσεις και διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, θέση από την οποία συντόνισε με ιδιαίτερη επιτυχία την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2003, κατά τη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένταξη δέκα νέων κρατών, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών, το οποίο παρουσίασε πρωτοποριακό έργο για τον ρόλο των Ευρωπαϊκών και των Τρίτων Μεσογειακών Χωρών.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.