ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Πανεπιστημιακές Σπουδές και Αγορά Εργασίας» από τον εκπαιδευτικό όμιλο ANOSIS σε συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο FREDERICK Κύπρου

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η εκδήλωση με τίτλο «Πανεπιστημιακές Σπουδές και Αγορά Εργασίας» που διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό όμιλο ANOSIS σε συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο FREDERICK Κύπρου και τον εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα UNICERT.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Ελευθερία Φτακλάκη και κ. Μιχάλης Δρακιού, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας καθώς και πλήθος γονέων και ενδιαφερομένων οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά με εναλλακτικές επιλογές πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Δερπάνης Δημήτρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Unicert, του  μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού, ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων όπου πολλοί νέοι δεν πέρασαν σε σχολές της επιλογής τους ή σε σχολές με χαμηλή επαγγελματική αποκατάσταση. Οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους είναι πολλές, όπως οι σπουδές σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού που προσφέρουν πτυχία ισότιμα με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μια τέτοια επιλογή είναι οι σπουδές υψηλού επιπέδου στο FREDERICK UNIVERSITY Κύπρου το οποίο προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως, εξασφαλίζοντας στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μερικά από τα τμήματα ΑΕΙ που μπορεί να σπουδάσει κανείς στην Κύπρο είναι : Νομικής,  Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικού Μηχανικού, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πληροφορικής, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακών Σπουδών, Μάρκετινγκ με Ψηφιακά Μέσα,  Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδίου κ.α

Για σπουδές εξ αποστάσεως (σπουδάζω στην Κύπρο μένοντας στη Ρόδο) υπάρχει δυνατότητα για πτυχίο Α.Ε.Ι. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Αντίστοιχα τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που έχουν ήδη εγκριθεί μέσω ΔΟΑΤΑΠ είναι: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Ειδική εκπαίδευση, Διοίκηση Σχολικών Μονάδων, Αναλυτικά προγράμματα και Διδασκαλία, Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας, ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Διεθνές εμπόριο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα, Διασφάλιση Ποιότητας.

Μετά από την αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών δόθηκε η ευκαιρία πληροφόρησης σχετικά με τα πλεονεκτήματα φοίτησης στο Πανεπιστήμιο Frederick, τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αναλύθηκαν τα δίδακτρα, οι υποτροφίες και το κόστος φοίτησης που μπορεί να είναι και μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος φοίτησης στην Ελλάδα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του στα 4 ή 5 χρόνια ανάλογα με το τμήμα που παρακολουθεί.

Τέλος επισημάνθηκε η σημασία της Δια Βίου Μάθησης του ανθρώπινου δυναμικού και η αξία της Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.  Η σύγχρονη αγορά εργασίας θέλει καταρτισμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες που θα είναι αντάξιοι στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού. Η έννοια της αξιολόγησης η οποία πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε, πλέον, σήμερα είναι πραγματικότητα τόσο στο Δημόσιο όσο και στο Ιδιωτικό τομέα. Εκτός από τις πιστοποιήσεις στις ξένες γλώσσες και στους υπολογιστές υπάρχουν διαθέσιμες πιστοποιήσεις στις υπηρεσίες Security, πωλήσεις, μάρκετιγκ, τουριστικό τομέα,  στέλεχος Γραμματειακής Υποστήριξης κ.α

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ υποψήφιων σπουδαστών και του Πανεπιστημίου Frederick στη Ρόδο είναι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ANOSIS – με 2 κέντρα στη Στ. Κωτιάδη 52 και Αθηνών 35 στην ανάληψη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.anosis.edu.gr και 2241078924

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.