ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλήνιες 2015: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση & οι Απαντήσεις

Την πολιτιστική κληρονομιά αφορούν τα θέματα της Νεολληνικής Γλώσσας-Εκθεσης που έπεσαν σήμερα  στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Εκθεσης

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα με τους μαθητές να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, σε θέμα γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά (δείτε αναλυτικά τα θέματα πατώντας ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το ΟΕΦΕ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας ήταν διαχειρίσιμα. «Το κείμενο προσεγγιζόταν εύκολα ως προς τη δομή του διότι είχε αυστηρή δομή και σύνδεση με καθαρά νοήματα. Αρα ήταν εύκολο να γραφεί η περίληψή του». 
Οπως σημειώνει ο ΟΕΦΕ η πρωτοτυπία της σημερινής εξέτασης έγκειται στην άσκηση Β1 η οποία τίθεται πρώτη φορά στο Γενικό Λύκειο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η επόμενη άσκηση, η Β2 προκάλεσε ελαφρά σύγχυση στις απαντήσεις των μαθητών ως προς τη μέθοδο παραγραφοποίησης επειδή δομικά η παράγραφος είναι ανολοκλήρωτη, δηλαδή πρόκειται για μια εκτεταμένη φράση η οποία εξετάζεται ως παράγραφος. «Το θέμα της έκθεσης είναι σαφές και ως προς το επικοινωνιακό του πλαίσιο και ως προς τα ζητούμενα», καταλήγει ο ΟΕΦΕ στο σχολιασμό των θεμάτων. 

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν στους υποψηφίους για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σήμερα από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.