ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1

Παγωτό σοκολάτας με καρύδα

Υλικά για 4-6 άτομα

– 2 κουτιά (380 γραμμάρια) γάλα  πλήρες καρύδας

– 1  ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

– ½ φλιτζάνια σκόνη άγλυκο κακάο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες.
  3. Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το  μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  4. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.