ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Παγωτό Nutella της στιγμής με 2 υλικά

Παγωτό Nutella της στιγμής με 2 υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για να απολαύσετε ένα υπέροχο παγωτό. Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο με 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει.

Υλικά συνταγής

600 ml κρέμα γάλακτος [*]

400 γρ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. [ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας]  ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ανακινείτε να ισιώσει η επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως. Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.

diaforetiko.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.