ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΑ.Σ.Ε.Wind Ενημερωση απο τις συναντησεις του Δ.Σ. του Σωματειου με τη Διοικηση της Wind

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Συνάδελφοι,

Στις 2 τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Σωματείου μας με τη Διοίκηση πέραν του ζητήματος της υπογραφής της ε.σ.σ.ε, συζητήθηκαν και τα παρακάτω επιμέρους εργασιακά και εταιρικά ζητήματα που είχαν τεθεί από εμάς προφορικά αλλά και σε μία σειρά υπομνημάτων

-Σχετικά με τα σενάρια πιθανών εξαγορών άλλων εταιριών του κλάδου, ανέφεραν ότι για τη Forthnet  αναμένονται οι αποφάσεις των τραπεζών για το θέμα των χρεών της και για τη CYTA όλα εξαρτώνται από την απόφαση της μητρικής εταιρίας. Σχετικά με πιθανή επικείμενη συνεργασία Vodafone και Wind ώστε να σχηματιστεί μία νέα ‘Victus’ στην σταθερή απάντησαν αρνητικά.

– Επεσήμαναν ότι από το τέλος του ’12 δεν έχει υπάρξει αρνητική μεταβολή στην απασχόληση και ότι η εταιρία έχει καταστρώσει πενταετές αναπτυξιακό πλάνο. Τονίσαμε από την πλευρά μας ότι οι απολύσεις με τη μορφή του εξαναγκασμού σε παραίτηση συνεχίζονται με πρόσφατη την απόλυση συναδέλφου από το FMNC. Σε αυτό απάντησαν ότι ο συνάδελφος αποχώρησε οικειοθελώς. Επίσης τονίσαμε ότι μεταξύ άλλων η εντατικοποίηση και η κακή συνθήκη εργασίας έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε παραίτηση (μόνο στα τμήματα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μετράμε 11 παραιτήσεις). Απάντησαν ότι δεν υπάρχει πλάνο μείωσης προσωπικού, ότι παραιτήσεις …συμβαίνουν, ωστόσο είπαν ότι θα δουν το ζήτημα της επαγγελματικής εξουθένωσης στα τμήματα.

-Ανέφεραν σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας ότι τηρούν την νομοθεσία με το άνοιγμα των καταστημάτων και δεν θα κάνουν πίσω. Απαντήσαμε πως ούτε και εμείς θα κάνουμε και θα μας βρίσκουν μπροστά τους τις Κυριακές και τις ‘Λευκές’ νύχτες.

-Σχετικά με την ανάπαυση των συναδέλφων μας στα καταστήματα ανέφεραν ότι σε όλα υπάρχει χώρος ανάπαυσης και καρέκλες στον κύριο χώρο του καταστήματος αλλά οι συνάδελφοι όταν εξυπηρετούν μπορούν μόνο να ακουμπάνε. Απαιτήσαμε να αποσυρθούν οι ανοησίες περί σωστής εικόνας ενός μη καθήμενου εργαζομένου και να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους στα καταστήματα να ξεκουράζονται τονίζοντας παράλληλα ότι έχουμε λάβει καταγγελίες από συνδρομητές μας οι οποίοι παραπονιούνται ακριβώς γιατί στα καταστήματα δεν υπάρχουν καρέκλες για τους εργαζομένους ή όταν υπάρχουν είναι ‘διακοσμητικές’. Δεσμεύτηκαν ότι θα το ελέγξουν και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Είναι φανερό ότι η εταιρία προσπαθεί μεθοδευμένα να ωραιοποιήσει την κατάσταση ενόψει των εργασιακών μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να πετύχει για άλλη μια φορά μείωση  στο κόστος λειτουργίας της και να επαίρεται για την ανταγωνιστικότητά της.

Εμείς συνεχίζουμε τη μάχη της προάσπισης των συμφερόντων μας και σας καλούμε να αναφέρετε τα κακώς κείμενα και τις προτάσεις σας ώστε να έχουμε αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων. Και στα σημεία που η Διοίκηση απαντά με αδιαλλαξία έχουμε αποδείξει ότι με επιμονή, αλληλεγγύη και συλλογική δράση έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε αυτή τη στάση.

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

ΤΟ Δ.Σ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Ο επίμονος αγώνας μας για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης  οδήγησε την Διοίκηση της Wind να υποβάλει νέα πρόταση. Συγκεκριμένα η πρόταση αυτή , όπως διατυπώθηκε προφορικά κατά τη συνάντηση της με το Δ.Σ. του Σωματείου μας (αναμένουμε την υπογραφή των σχετικών πρακτικών) , περιλαμβάνει τα εξής:

  • Η νέα ΕΣΣΕ να έχει χρονική διάρκεια 1 έτος .
  • Ο βασικό μισθός ανά μισθολογικό κλιμάκιο παραμένει ως έχει.
  • Ενσωμάτωση του επιδόματος ξένης γλώσσας στον καταβαλλόμενο μισθό σε όσους ήδη το λαμβάνουν (σ.σ. αφαιρείται από την κατηγορία των επιδομάτων και γίνεται οικειοθελής παροχή).
  • Οι νέοι συνάδελφοι να μην λαμβάνουν το επίδομα ξένης γλώσσας (ούτε ως οικειοθελή παροχή), να μπουν στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο και να υπολογίζεται σχετική προϋπηρεσία ως 1 έτος. Έτσι ένας εργαζόμενος που προσλαμβάνεται τώρα πχ σε ένα τεχνικό τμήμα, είναι πτυχιούχος ΑΕΙ 5ετούς φοίτησης και έχει 5 χρόνια προϋπηρεσία αντί να λαμβάνει βασικό μισθό 1687,76€ θα λαμβάνει 1487,93€.
  • Να διατυπωθεί στην ΕΣΣΕ η διάθεση και των 2 πλευρών για συζήτηση σχετικά με τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας.
  • Κατάργηση του ρεπό μετά τη λήξη του stand by στο τμήμα TNS.
  • Να τεθεί το επίδομα γάμου στους,-ις αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών (σ.σ. ήδη αποδίδεται μετά από αγώνα συναδέλφου μαζί με το σωματείο).

Η πρόταση αυτή είναι πλέον συγκεκριμένη και δεν περιλαμβάνει την επιπλέον μείωση 10% στο βασικό μισθό των νέων συναδέλφων και τις ονομαστικές μειώσεις στο μισθό των παλαιών συναδέλφων. Και αυτή προκύπτει από τον χρονοβόρο και επίμονο αγώνα που έχουμε δώσει για την  ΕΣΣΕ. Όμως και πάλι η πρόταση αυτή αποκλίνει από το διαρκές αίτημα της Γενικής Συνέλευσης, όπως αυτό έχει διατυπωθεί επανειλημμένως: ‘καμία μείωση μισθών, όχι στην άνιση μεταχείριση παλαιών και νέων εργαζομένων’, αφού

  • στην εναντίωση του σωματείου στον απαράδεκτο διαχωρισμό υφιστάμενου και νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού η διοίκηση αντιτείνει την δημιουργία ενός νέου κλιμακίου εισαγωγής χωρίς το επίδομα αγγλικών και με μόνο 1 έτος σχετικής προϋπηρεσίας να αναγνωρίζεται. Αυτό οδηγεί σε μειώσεις που μπορεί να φτάσουν σε νεοπροσλαμβανόμενους με προϋπηρεσία το 35%!
  • στην πρόταση του σωματείου να δίνεται το επίδομα αγγλικών σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, αφού όλοι χρησιμοποιούμε την αγγλική γλώσσα, η διοίκηση απαντά με αποχαρακτηρισμό του, αποκτώντας δικαίωμα να το αφαιρέσει αν το θελήσει.
  • θέτει το ζήτημα του προσωπικού ασφαλείας όταν έχει δεσμευτεί σε προηγούμενο χρόνο ότι δεν θα είναι προαπαιτούμενο και όταν συνεχίζει να στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Σε μια περίοδο όπου τα στελέχη και ο Διευθύνων Σύμβουλος με φιέστες και συναντήσεις αναφέρονται σε μια περίοδο ανάπτυξης ενώ το προσωπικό ολοένα και μειώνεται λόγω απολύσεων, και με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο και να οδηγεί ακόμα και σε παραιτήσεις, με τις συνεχείς αναθέσεις εργασιών σε εργολαβικές εταιρίες μπορούμε να διεκδικήσουμε τουλάχιστον  την σύμβαση ως είχε. Άλλωστε οι επόμενοι μήνες θα μας φέρουν ενώπιων νέων μέτρων για τα εργασιακά τα οποία θα εκμηδενίσουν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση στους μισθούς και θα επιφέρουν μεγάλο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις  ενώ θα παρεμποδίζουν , ακόμα θα ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. 

Ο μισθός και τα δικαιώματά μας επηρεάζουν  το σύνολο της ζωής μας αλλά και της ζωής των δικών μας ανθρώπων. Εμείς τι κάνουμε λοιπόν για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας;  Σε αυτό το κρίσιμο σημείο σας καλούμε να ενισχύσουμε το ανάχωμα  που έχουμε χτίσει για τη διαφύλαξη μισθών και θέσεων εργασίας. Ενημερώνουμε κάθε συνάδελφο για την κατάσταση, συναποφασίζουμε, συμμετέχουμε μαζικά στις δράσεις μας ,δείχνουμε αλληλεγγύη, νικάμε το φόβο  και δημιουργούμε μια ισχυρή συλλογικότητα.

Το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε σε περιοδείες στα τμήματα για να ενημερώσουμε-συζητήσουμε τις εξελίξεις και τον τρόπο δράσης μας ώστε να οδηγηθούμε σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πάρει αποφάσεις  για τη συνέχεια.

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

 

ΤΟ Δ.Σ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.