ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ουκρανία: Δασκάλα προσπάθησε να πουλήσει 13χρονη για 13.000 δολλάρια

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε μία δασκάλα στην ανατολική Ουκρανία, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει ένα 13χρονο κορίτσι για 10.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το BBC, το κορίτσι ζούσε σε ένα οικοτροφείο στο Χάρκοβο για ορφανά παιδιά και παιδιά από διαλυμένες οικογένειες. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, δημοσιοποίησε την υπόθεση στο Facebook, με φωτογραφίες της 52χρονης δασκάλας και του κοριτσιού. Ο ίδιος ανέφερε ότι η αστυνομία τούς παρακολουθούσε για τέσσερις μήνες. 

Ο Αβάκοφ δήλωσε πως ο αγοραστής άφησε να εννοηθεί ότι τα όργανα του κοριτσιού θα αφαιρούνταν. Σύμφωνα με το BBC, ο Ουκρανός υπουργός πρόσθεσε ότι ο αγοραστής ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κοριτσιού και πλήρωσε τη δασκάλα 39 δολάρια για φωτογραφίες της 13χρονης και για τα ιατρικά της αρχεία.

 

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατονομάσει την δασκάλα ως Galina Kovalenko, προσθέτοντας πως διδάσκει ουκρανικά και ρωσικά, καθώς και λογοτεχνία, ενώ έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία. Δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια δήλωση από την ίδια. 

«Η Kovalenko δούλευε σχεδόν για έναν χρόνο το “business plan” της για την πώληση της 13χρονης», δήλωσε ο Αβάκοφ. Υπογράμμισε ότι την έπιασαν επ΄αυτοφώρω, «όταν πήρε το κορίτσι από το οικοτροφείο, την έφερε στους αγοραστές και πήρε χρήματα».

Ουκρανή δασκάλα προσπάθησε να πουλήσει 13χρονη για 10.000 δολάρια

Εάν κριθεί ένοχη η δασκάλα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 12 χρόνια. Όπως επισημαίνει το BBC, έχουν υπάρξει στο παρελθόν αναφορές για εγκληματικές συμμορίες που καιροφυλακτούν για άπορα άτομα στην ανατολική Ευρώπη προκειμένου να κλέψουν τα όργανά τους, καθώς το εμπόριο οργάνων μπορεί να είναι πολύ επικερδές.  

Το 2013, ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Κόσοβο έκρινε ένοχα πέντε άτομα σε σχέση με ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Οι πέντε κατηγορήθηκαν για τη διενέργεια δεκάδων παράνομων μεταμοσχεύσεων στο Medicus Clinic στην Πρίστινα. 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.